Index FPG investičního klimatu v ČR, 2Q16

S potěšením konstatuji,  že se Index FPG stal/stává rutinním nástrojem domácích investorů – a funguje. Fungoval v prvním čtvrtletí a zdá se, že zafungoval i na prahu druhého čtvrtletí.

Týmové myšlení

Osobně mám na počátku druhého čtvrtletí v souvislosti s indexem, jehož jsem spolutvůrcem zvláštní pocit. Na počátku konstrukce indexu jsem své hodnocení nasadil nízko a svého trendu se držím. Pokud se týká 2Q 2016 byl jsem a jsem optimističtější než mí spolutvůrci. Týmový závěr proto jde proti mému hodnocení, byť v konkrétní hodnotě indexu – 60, jsem stále pod průměrem.

Proč to píši?

Abych sobě připomněl a ostatním zdůraznil týmové rozhodování. Každý z nás tvůrců indexu vidíme vývoj situace očima poplatnýma našim zkušenostem a oborům, ve kterých se profesionálně pohybujeme. Ale právě obory a osobní pohledy na vývoj investičního klimatu jsou ve finále těmi faktory, které tuzemské investiční prostředí vytváří. Reprezentují mozaiku tuzemských investorů a mají proto silnou vypovídací schopnost. A to je důvod proč byl Index FPG koncipován a dnes pracuje tak, jak byl koncipován a jak pracuje.

Budoucnost

Index má za sebou první úspěšný rok. Teď vstupuje do druhého roku své existence a jeho budoucnost je v rukách investorů. Přeji mu i investorům aby se v roce 2016 již stal rutinním průvodcem v někdy až příliš bouřlivém investičním moři.

Komentáře nejsou povoleny.