Na co se těším na MoneyExpu?

Poslední měsíc je pro nás v FPG dost hektický. Kromě hledání vhodné kanceláře, a tedy i změny sídla, připravujeme dvě velké akce. Rád bych se s vámi podělil o osobní tipy na první z nich.

MoneyExpo Trading je už v pátém ročníku. Oproti ročníku prvním jsme zkušenější, ale stále trváme na pravidlech, která jsme si dali už tehdy: jsme nezávislá akce, přednášky v hlavním sále jsou čistě vzdělávací. Žádný marketing! A na co se tedy těším a co doufám, že stihnu?

Samozřejmě na Johna Persona, slyšet člověka, který se trhy zabývá už desítky let je poučné vždy. A John má díky širokému záběru opravdu co říct. Ostatně vybírání účastníků je skvělá forma sebevzdělávání – sledovat analýzy Johna Cartera, Joa DiNapoliho nebo právě Johna Persona je skvělá škola. Ostatně na Johnovu analýzu se můžete podívat také, je zdarma:

John kromě dvou přednášek v hlavním sále pořádá i workshop, kde bude právě tyto analýzy rozebírat – jak se dívá na trhy, jaké své nástroje využívá..

Jak z mých příspěvků víte, mám slabost pro Polsko. A když Joe DiNapoli napsal, že jede za svým kamarádem právě do Polska, nemohl jsem se nezeptat, jestli je to tak trader. Joe pobaveně odpověděl, že je to jeden z desíti nejlepších traderů, které zná. Jinak by mu nedal titul DiNapoli Expert. Ano, u sousedů mají opravdu jednoho z nejlepších DiNapoliho žáků. Proto jsem rád, že Piotr Grela přijal naše pozvání. Při přednášce předvede pokročilé užití Fibonacciho úrovní, které se dají použít třeba pro scalping.

I když je podle zastánců scalping relativně bezpečný, osobně se mu vyhýbám. Ale přiznávám, že krátký pohyb v trhu má něco do sebe.

I partneři připravili (a připravují) zajímavý program i workshopy. Ludvík Turek a Roman Dvořák jsou stálice tradingu, jsem zvědavý na zástupce XTB a Directy v live tradingu. Martinu Tomanovi, Davidemu Biocchimu, ale ani Tomáši Hykelovi, nezávislému traderovi, jejich úkol nezávidím. I když live trading na FMET není soutěž, přesto je tlak stovek diváků hodně cítit. No uvidíme, jak se s tím popasují.

Ukázku své činnosti, přednášku, která zazněla na jedné z pravidelných schůzek, připravuje ČNATA. Tato nezávislá asociace traderů, zaměřená na sdílení zkušeností a vzdělání tradeů tradery, připravuje úvod do spreadového obchodování. Zatím tato přednáška není v programu, ale jak píšeme, na programu stále pracujeme 🙂

Pro mě jedním z vrcholů bude i přednáška Luboše Komárka z ČNB (a následná kolegy Michala Stibora samozřejmě také!) na téma intervencí EURCZK. I když o kurzu rozhoduje a k budoucímu vývoji se zásadně vyjadřuje jen rada banky, tak možnost slyšet zdůvodnění a nahlédnout do podkladů pro tehdejší rozhodování mi přijde jako skvělá. A podle podkladů, které jsem viděl, je se opravdu na co těšit.

Určitě jsem na spoustu věcí zapomněl (třeba na společenskou akci, kterou v rámci FMET uspořádá jeden z partnerů), ale podívejte se na program sami. Najdete ho na money-expo.cz.

A jak praví klasický vysokoškolský vtípek s magisterkou, kdo to dočetl až sem, má u mě 400 Kč slevu na vstupné. Stačí mi poslat mail.

Těším se na viděnou 17.-18. dubna!