Před FPG MoneyExpo Profi 2016!

FPG MoneyExpo Profi (FMEP) pokrývá široké spektrum  finančních a investičních poradenských činností. Mně například zaujaly zkušenosti NN pojišťovny a penzijní společnosti pro ČR a SR. Z nich vyplývá, že Češi přicházejí stále víc a víc na chuť rizikovému životnímu pojištění. A nejde mi teď ani tak o typ produktu, které naši finanční poradci nabízejí, ale změny v myšlení.

Myslíme už jinak

Snad už jsou definitivně pryč doby, kdy se drtivá většina národa nechávala lapit na laciné, ale lákavé nabídky desetinásobků, garantovaných zisků a podobně. Hodně z nás si už na vlastní kůži i vyzkoušelo co taková lákavá nabídka  – ta se přece nedá odmítnout –  může znamenat. Víme už, že v reálném životě spíš neexistují než existují. I když nás nikdo pořádně neučil „přemýšlet jinak“, dospěli jsme nakonec sami k poznání, že tak  jako dosud to už dál nejde, a že je nutné přistupovat k novým výzvám, které přináší život jinak.

Starost o riziko

Není tedy až tak překvapující, že jednou z oblastí, ve které se začíná myslet jinak je „starost o riziko“, ALE… Češi jsou sice konzervativní a opatrní, možná často až moc, ale přesto ne dost! Převážná část pojistek na riziko, pořád víc než 50% lidí není pojištěno a pokud jsou, tak nedostatečně, protože na nízké částky. Jinými slovy: pojistky neplní svou hlavní úlohupomoci, když je zle! A podobně je nutné se dívat i na další finanční a investiční aktivity. Ne očima co zdánlivě ušetříme, ale s myšlenkou kolik a jak vyděláme při minimalizaci možných rizik a ztrát.

FMEP aneb o opravdovém poradenství

Mnozí rádoby finanční a investiční poradci se stále ještě brání „bojovat s otevřeným hledím„. Ti nepoctiví, i u vědomí toho, že neznalého klienta snadněji „udolají“. Jenže časy se doopravdy mění. Neznalých klientů je stále méně a méně. A všem – klientům i poradcům – slouží FMEP. Čím zkušenější klienti, tím zdatnější poradci a kvalitnější poradenství. I proto platí „Kdo nebude na FPG MoneyExpo Profi 2016, jako by nebyl!“

button1

Komentáře nejsou povoleny.