FPG MoneyExpo Profi 2016 není jen pro poradce aneb rozdíl mezi kvalitní informací a reklamním sloganem!

Můj kolega pan Tomáš Novotný se na svém blogu s námi podělil o své osobní tipy a očekávání z FPG Money Expo Profi 2016, na které se těší 25. května v KC City v Praze – Pankráci. Já si také dovolím „v předvečer“ tak významné akce pár osobních poznámek.

Kvalita informací

Ze své dlouhé praxe v investičním poradenství dobře vím jaký obrovský rozdíl je mezi kvalitní informací a reklamním sloganem. Často lidé, snad aby nevypadali hloupě, kývnou na všechny, mnohdy jen rádoby odborné, rady a pojmy, aniž by je správně chápali a pochopili. Říkám jim: nebojte se ptát, ptejte se, žádejte vysvětlení, nikdo nemůže znát všechno! A ještě něco. Ty tam jsou doby, kdy chybělo srovnání kvality poradenských služeb.

Srovnávací etalon

Na FMEP 16 poprvé vystoupí i zástupci poradenského registru Elixír. Díky spolupráci s tímto registrem nabízí FMEP 16 i  srovnání, které na trhu s poradenskými informacemi tolik chybělo. Teprve zrcadlo registru ČNB nabízí každému vytvořit si vlastní jasnou představu o tom, kdo je kdo? A v tom já vidím nezaměnitelnou kvalitu FMEP 16 i pro skupinu „ne-poradců“.  Dostane se nám  srovnání. Jaký je náš poradce vlastně poradce? Kolik poradců má sídlo na městském úřadu? Jak je na tom s poradci můj region? Kolik „poradců“ ukončilo či přerušilo činnost? Kolik poradců má exekuce? Budeme asi překvapeni!

Sám sobě poradcem

Nikdo nemůže znát všechno a smyslem podobných událostí, jakou je FMEP 16 ani není, abychom znali všechno. Jiná věc ale je umět se orientovat. Orientovat se v oboru ovšem nepotřebují jen odborníci, ale i laici. A i o tom je setkání odborníků i laiků na FMEP 16. Najít cestu jak se v obtížném, ale životně důležitém oboru orientovat!